Keltský svátek 30. dubna 2016, u Hrubé Skály

Oslava Beltinu
Beltine je keltský svátek jara slavený 30. dubna

Program: Sobota 30. 4. 2016 a Neděle 1. 5. 2016

Školící a rekreační středisko Trosky (u Hrubé Skály)

 

Význam

Oslavuje příchod jara, tepla a zrození. Slaví se jako protipól Samhainu (Halloweenu). Lidé se připravují na to, že budou po zimě zase hospodařit na polích.
Tento svátek je slavený na počest keltského boha Belena a také na oslavu ohně a léčivých vod. Beltine v překladu znamená zářící oheň či Belenův oheň. Zapalovaly se velké ohně a oheň symbolicky očistil lidi i zvířata od neduhů a nečistých myšlenek, které se nashromáždily v temném zimním období. Ohně na návrších měly také ochranný smysl.

Beltine pod Troskami

Keltská historie na Semíně ožívá po více než 2000 letech, BUĎTE U TOHO a připomeňte si keltské kořeny. Rokem 2016 a festivalem Beltine otevíráme dveře do doby našich předků, doby, která je plná tajemství a legend. Jedinečná příležitost být mezi prvními na posvátném a mystickém území původního keltského Hradiště Semín. BELTINE oslava ohně a jara. Irská a keltská hudba, rituály, keltská vesnička, tance, ukázky řemesel a života keltů, hry pro děti, dobré jídlo a pití. Nezapomenutelný víkend, kde musíte být!

Více informací na http://beltine.trosky.eu

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality odjinud. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.