Soběstačná komunita jako cesta (pře)ŽÍT a Tvořit v současné době

Poslední roky se intenzívně zabývám občanskými komunitami a jejich studiem zevnitř. Když zvažuji, jakou šanci má jedinec či samotná Rodina vymanit se ze závislosti na Systému, jsou šance minimální. Systém nás po pádu a demontáži Slovanské Državy postupně a cílevědomě zbavoval samostatnost, nezávislosti a Védického světonázoru, či chtějte naší původní Kultury.

Pro vytvoření komunity je vhodné splnit několik předpokladů:

  • Sjednotit jedince, rodiny a skupinky, které si uvědomují důležitost spolupracující komunity
  • Stanovit si plán spolupráce, rozvoje a pravidla spolupráce
  • Postupně se sjednocovat na skutečném Poznání Dějin a svých kořenů pod mottem: Kdo nezná skutečné Dějiny, nerozumí současnosti a ztrácí svou budoucnost
  • Postupně se dopracovat společného Světonázoru, který jediný dá jasný další cíl rozvoje a zabezpečí, že se komunita nezastaví a rozdílných osobních světonázorech svých členů
  • Dalším pokrokem spolupracující komunity je sjednocený názor na Stavbu a fungování Všehomíra (Vesmíru a života lidí na Zemi-Midgard), životních hodnot a Tvoření, slavení svátků a obřadů, osobní vzdělávání dětí a osobní společný růst celé komunity

Z čeho je možné vycházet

Budu-li se držet toho, co mi je nejbližší, pak je to Védismus. Jeho součástí je Slovanství – jen je potřeba se probrat houští chybných informací a pokřivené HisTORIE. Nastupující temný Systém postupně v době Noci Svaroga likvidoval Slovanské Državy a knížectví. Dopátrat se Dějin a toho,  jak se vývoj lidské společnosti skutečně vyvíjel, umožňuje pochopit současnost, efektivně se v ní orientovat a možnost stanovit si svou vlastní Budoucnost.

Původní uspořádání Slovanské společnosti bylo v Državě, ve které se společenské záležitosti spravovali podle Kopného Práva a Práva Veče. Cesta k obnově Védické společnosti (Orianské společnosti) je trnitá, nicméně stále možná.

Další možností a pravděpodobně pro větší okruh tvořivých lidí jednodušší, je vytvoření občanské komunity za účelem „sousedské výpomoci“. Cílem je soběstačnost, důvěra členů v komunitě a stanovení společných hodnot a pravidel spolupráce:

Stupne mezilidskych vztahu pro budovani sobestacne komunity

 

RELAX KLUB JARILO HALENKOV (základní informace Občanského klubu)

Jedná se o projekt tvoření Občanského klubu JARILO v Halenkově a bližší informace o principu a vytváření Občanského klubu najdete v brožurce Příručka jak spolupracovat s Občanským klubem – Setba 4.

prirucka-jak-spolupracovat-s-obcanskym-klubem-setba-4-2019

„Občanský klub” je svobodné společenství lidí, které funguje výhradně na principech sousedské výpomoci a řídí se vlastními klubovými pravidly. Nepodléhá žádné nadřazené instituci ani nadřazené skupině občanů. 

Poslání Občanského klubu
Občanský klub slouží jako hospodářsko-společenský model pro vytvoření soběstačných Obecních společenstev – komunit, coby nejmenších samosprávných jednotek s vlastní autonomitou a rozhodováním.

Základní informace o klubu

JSTE V KLUBU POPRVÉ?
Pokud jste náš klub dnes navštívili poprvé můžete se seznámit s jeho principy a fungováním na našich klubových stránkách www.relaxklubjarilo.cz. Dnes si také můžete odebrat výrobky z výdejny, kdy Vaše úhrada za odběr výrobků je považována za klubový příspěvek. Poskytnutím této úhrady jste považován za dočasného člena klubu. Při příští návštěvě je však potřeba již vyplnit řádnou přihlášku a potvrdit tak souhlas s Hodnotami klubu dle níže uvedených podmínek.

„OBČANSKÝ KLUB”
„Občanský klub” je svobodné společenství lidí, které funguje výhradně na principech sousedské výpomoci a řídí se vlastními klubovými pravidly, a je nezávislý na…

CÍL
Jedinou podmínkou účasti v klubu je souhlas s hodnotami klubu.

PŘIHLÁŠKA A KLUBOVÁ KARTA
Pokud souhlasíte s Hodnotami klubu, požádejte obsluhu o klubovou přihlášku, na základě které obdržíte zdarma klubovou kartu.

PARTNERSKÉ KLUBY
Klubovou kartu můžete využít také u našich partnerských klubů, které naleznete na úvodní stránce klubového portálu s názvem Partnerské kluby Jarila.

Prírucka ke zrízení obcanského klubu - Setba 1 (2018)

Občanské družstvo – vědomá a plánovaná forma budování soběstačné komunity

Připravuje se portál s podrobnými informacemi o možnosti zřízení Občanského družstva. Zde bude vysvětlen princip Občanského družstva, způsob fungování a nezbytné předpoklady pro jeho založení.

Občanské družstvo je svobodné společenstvo občanů, které má vlastní pravidla a autonomitu. Nepodléhá žádné nadřazené instituci ani nadřazené skupině občanů. Klubové družstvo je komunitního charakteru a účastnit se jej může pouze občan, který o účast projeví svůj osobní zájem. Občanské družstvo slouží k zabezpečení soběstačnosti a zajištění základních životních potřeb jeho členů a jejich rodin.

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Zajímavé články (menu) se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.