Sebejistý Brusel arogantně: V roce 2030 budou mít všichni v EU svoji digitální identitu, která bude doplněna digitální měnou (CBDC)

EU: To alespoň tvrdí EU – a dá se tomu i věřit. Možná si říkáte, že my euro nemáme, ale to se samozřejmě může velmi rychle změnit.

Dosud jsme měli jen takové vlády, které nás postupně k euru směřovaly (ať už tvrdily cokoli, mnohem důležitější jsou činy než řeči) a podle všeho se bude v tomto směru pokračovat i nadále. Do roku 2030 tak můžeme mít euro, případně na něj přejít již v jeho digitální podobě. Další možností je následování příkladu Švédska, které již zavedlo digitální korunu propojitelnou s ID.

EU je každopádně se svými plány již poměrně daleko. Letos v červnu představila digitální euro, přičemž projekt digitální ID pro každého občana EU již druhým rokem probíhá v pilotním testovacím programu.

Ve středu byla zveřejněna první zpráva o stavu digitální dekády. Poskytuje úplný přehled o pokroku při dosahování digitální transformace, která je podle Evropské komise potřebná k tomu, aby se EU stala digitálně svrchovanější, odolnější a konkurenceschopnější.

Zpráva vyzývá země EU, aby přijaly kolektivní opatření k urychlení digitální transformace v Evropě a aby dále pracovaly na dosažení cílů programu politiky digitální dekády (DDPP).

Cíle DDPP zahrnují, aby 100 % hlavních veřejných služeb bylo přístupných on-line a aby 100 % občanů Unie mělo on-line přístup ke svým elektronickým zdravotním záznamům a zabezpečené elektronické identifikaci (eID).

Komise uvádí, že mnoho členských států má dobré předpoklady k tomu, aby plně digitalizovaly orgány veřejné správy a zdravotnické záznamy a zavedly elektronickou identifikaci pro své občany. Plné zavedení evropské peněženky digitální identity již tedy probíhá a očekává se, že bude dokončeno v roce 2030 a doplněno digitálním eurem, které bylo navrženo v červnu 2023.

Tedy – pro ty, kdo nejsou znalí v zavádění digitální totality – postupně dojde k vytvoření ID každého občana EU (cílem je zřejmě vytvořit ID každému nejpozději do roku 2030) a toto ID bude propojeno s digitální měnou (CBDC).

Na ID lze napojit sociální kredity a v případě rušení hotovosti, které je samozřejmě také v plánu, pak může skutečně malá hrstka lidí ovládnout celou společnost. Před uvedeným scénářem může Evropany uchránit jen rozpad EU a totální výměna politické reprezentace. To je ovšem – vzhledem ke spící většině – zatím zcela nesplnitelný cíl…

Zpracoval: Slovanka/Necenzurovaná Pravda

~~~

Zdroj: https://cz24.news/sebejisty-brusel-arogantne-v-roce-2030-budou-mit-vsichni-v-eu-svoji-digitalni-identitu-ktera-bude-doplnena-digitalni-menou-cbdc

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality odjinud se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.