„Satira umřela“: Zpěvačka a influencerka Jana Yngland Hrušková o šoubyznysu a selhání umělců

„Politická korektnost zabila satiru,“ říká v rozhovoru zpěvačka, herečka a influencerka Jana Yngland Hrušková. Umělkyně charakteristická svými prořízlými ústy a nebraním si servítků tvrdí, že umělci globálně podlehli politické korektnosti a raději dělají nejapné primitivní vtipy, než aby šli od válu. „Chápu vás, že nechcete přijít o kariéru, ale rozčiluje mě, že nemáte koule se postavit za lidi a říct jim něco hezkého, když to potřebují. Ty lidi vás přeci živí,“ vzkazuje svým kolegům z branže.

~~~


Jana Yngland Hrušková (* 30. ledna 1959 Náchod) je česká herečka, zpěvačka, moderátorka a aktivistka, streamerka a influencerka.

Hrála s rockovou skupinou Genese v Hradci Králové. Je především známá z programu MEMENTO, kde zpívala s Petrem Novákem. Také natočila koncem 80. let videoklipy a písničky Leška Semelky a dalších autorů. V roce 1989 se vdala do Norska a následně s manželem odešla do Německa. Tam pracovala jako zpěvačka a učitelka zpěvu. V roce 2013 se vrátila zpět do České republiky, kde začala hrát divadlo pro děti. Příchodem migrantské vlny se začala této tematice věnovat. Aktivně se stále zajímá o politické dění.

Jana Yngland Hrušková je sestra Evy Hruškové, která ztvárnila hlavní postavu v černobílé pohádce Popelka z roku 1969. Společně hrají v loutkovém divadle Evy Hruškové a Jana Přeučila. Také vystupuje s Vlastimilem Harapesem a dalšími českými umělci.

V současnosti bydlí v České Skalici, věnuje se loutkovému divadlu, jezdí hrát představení pro děti, vystupuje v domovech seniorů a natáčí na sociální sítě. Pracuje i jako učitelka zpěvu.

Je vdaná za norského novináře, který se jmenuje Dag Harald Yngland. Má s ním jednoho syna, Jana Hrušku. Od roku 2016 je také reportérkou studentského magazínu DISUK.cz.

Politické působení

Dle vlastních slov má politicky blízko například k Viktoru Orbánovi nebo Matteo Salvinimu, v prezidentských volbách podporovala Donalda Trumpa. Ostře se staví proti přistěhovalectví a islámu. Na své názory upozornila svými články a zejména vystoupením v pořadu Máte slovo s Michaelou Jílkovou, kdy na dotaz tazatele Martina Schwarze z iniciativy Proti projevům nenávisti odpověděla slovy: „Ňuňuňu, podívejte se na něho, mladej, odkudpak přišel,“ za což jí server Demagog.cz udělil prvenství v soutěži „o nejhutnější využití argumentačních faulů“. V roce 2016 oznámila svůj zájem kandidovat na prezidentku České republiky v prezidentských volbách, které se konaly v roce 2018.

Oficiální web: https://janahruskova.hpage.com

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Jana_Yngland_Hru%C5%A1kov%C3%A1

 

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality odjinud se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.