RUSKÁ VOJSKA VČERA SEVERNĚ OD AVDIJIVKY PROLOMILA POSLEDNÍ OBRANNOU LINII UKRAJINSKÝCH VOJSK! Kyjev chystá ústup o desítky kilometrů a přiznal, že hrozí zhroucení celé fronty!

UKRAJINA: Dnešní analýza je dlouhá, omlouvám se, ale na jejím konci najdete dvě absolutní perličky – několikaminutová videa z Ukrajiny – zachycující, jak kyjevská elitní po zuby ozbrojená komanda přepadla termálních lázně Kosino na Zakarpatí, a honila v nich naháče, děsila ženy a dívky, a nakonec pochytala starce a další pacienty, asi aby bylo kým rychle zalepit množící se díry na ruské frontě!

Včera 9. prosince pozdě večer známý ukrajinský vojenský expert plukovník Roman Svitan, kterého ještě letos v dubnu hojně citovala česká mainstreamová média, když sebevědomě vyhlašoval, že Rusům po zahájení letní ukrajinské ofenzívy na Donbase díky nasazení západních zbraní rychle dojde dech, a budou poraženi, přiznal, že nyní už ukrajinské armádě nezbývá, než ustoupit o 20km zpět, jinak hrozí zhroucení celé ukrajinské obranné linie, a ztráta kontroly nad rozsáhlým územím Donbasu!

Mapa chystaného ústupu ukrajinské armády na Donbasu, jak jej oznámil ukrajinský vojenský expert plukovník Roman Svitan. Tmavě růžová – území kontrolované Rebely a Ruskem od roku 2014. Světle růžová – území pod kontrolou Ruska do 9. prosince 2023. Zelená – hlavní směry ukrajinské letní ofenzívy a osvobozená území od května do prosince 2023. Červené šipky – současné ruské útoky. Modro-Žluto-Červená linie – nová obranná linie ukrajinské armády, na kterou podle plk. Svitana musí ukrajinská vojska rychle ustoupit, jinak hrozí úplné zhroucení celé ukrajinské obranné linie!

Ruská vojska včera prolomila poslední obranné postavení ukrajinských vojsk severně od města Avdijivka mezi železničním uzlem Очеретино, (3 500 obyvatel), a silničním uzlem Орловкa, (850 obyvatel), severně od vesnice Бердычи, (267 obyvatel). Jak Орловкa tak Бердычи mají vybudovanou obranu pouze jižním a východním směrem. Ruská vojska už ovšem po prolomení ukrajinské obrany operují i severně od obou opevněných vesnic, a postupují přímo na západ mezerou v obraně mezi obcí  Орловкa a městem Очеретино. Kyjevské velení včera odpoledne vrhlo do prázdného prostoru mezi uzly odporu Очеретино a Орловкa narychlo sehnané zálohy, aby se tam zakopaly, položily minová pole, a zabránily Rusům pokračovat v postupu. Zálohy ale byly soustředěnou ruskou dělostřeleckou palbou a leteckými údery zničeny, nebo rozprášeny, a část se jich raději rychle vzdala, než aby kladla marný odpor. Z Очеретино přes Орловкy a Бердычи vede nejdůležitější zásobovací silnice do hlavní ukrajinské pevnosti na východní Ukrajině – Avdijivka, (před válkou 30 tisíc obyvatel, nyní až 10 000 ukrajinských vojáků), a Rusové včera tuto zásobovací silnici překročili, a přerušili tak hlavní logistickou trasu do pevnosti. Ruský průlom ukrajinské obrany má zatím šířku méně než 3km, a už před třemi týdny byli z vesnice Бердычи, po té co se do ní nakrátko probojovali, vyhnáni, ale pokud Ukrajinci průlom opět rychle neuzavřou, a nevyženou Rusy zpět, bude osud města Avdijivka zpečetěn, protože bez zásobování nelze dlouho bojovat.

Pokračování…

~~~

Celý článek: https://cz24.news/ruska-vojska-vcera-severne-od-avdijivky-prolomila-posledni-obrannou-linii-ukrajinskych-vojsk-kyjev-chysta-ustup-o-desitky-kilometru-a-priznal-ze-hrozi-zhrouceni-cele-fronty

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality odjinud se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.