Tisková zpráva: Slované na diskusním fóru diskutovali o své budoucnosti

Tisková zpráva, 2. května 2018

Slované na diskusním fóru diskutovali o své budoucnosti

O roli slovanské kultury a našich slovanských kořenů se diskutovalo po dva dny 28. – 29. 4. 2018 v kulturním domě ve Vizovicích. V prvním sobotním dnu vystoupili účinkující a představili své pojetí Slovanství. V neděli už mohla proběhnout živá panelová diskuze, jež častým osobním zapojením účastníků dokazuje aktuálnost a platnost odkazu naší slovanské kultury a mentality.

“Vítáme Vás jako přátele a hosty a jako takové prosíme dodržování pravidel diskuse, abychom se dobrali nejen své pravdy, ale abychom se naučili naslouchat a poznat druhé v duchu pokoje, moudrosti a porozumění”, uvedl živou nedělní diskuzi Petr Chelčický Hradil, spoluzakladatel OBČANSKÉHO SNĚMU Čech, Moravy a Slezska a „ZEMSKÉHO SNĚMU“.

Vděčnost za jednotlivé příspěvky patří účinkujícím, kteří k nám na Valašsko přijeli a jsou to Petr Chelčický Hradil spoluzakladatel OBČANSKÉHO SNĚMU Čech, Moravy a Slezska a „ZEMSKÉHO SNĚMU“, Petr Václav Synek předsedá nevládní organizaci Českomoravský slovanský svaz, RNDr. Emil Páleš, CSc. zakladatel neziskové organizace Sophia, Miloš Zverina Slavista a předseda slovanského občanského sdružení Slavica v Nitře, Ing. Zdeněk Říha spoluzakladatelem webu Slovanskakultura.cz, Karel Kříž spolupracuje na projektu České Konference, Vladan Kocián přednáší Staroslovienskou Bukvici a Eduard Sabo, který čerpá z univerzálního zdroje a rodové paměti.

Po Slovanském sněmu Občin v září 2017 na Novém Hrozenkově vzniklo 25 Slovanských Občin, které zahájily svou činnost. Témata různých názorových proudů a mnohých oficiálních a alternativních představ o slovanských dějinách vedlo konkrétně Občiny Vizovice, Vsetín, Huslenky, Třinec a Lužná k uspořádání „diskusního fóra“. Tedy místa, kde by se tyto názory a jejich představitelé mohli potkat, a umožnit tak představení a vzájemné obohacení těchto různorodých proudů.

Důstojná účast návštěvníků motivuje naše Občiny pokračovat v hlubším šíření povědomí o Slovanství a našich původních kořenech. Můžete nás navštívit na dalších akcích, které lze najít na webu SlovanskaKultura.cz a SlovanskaKosile.cz.

Kontakt
Ing. Mojmír Mišun, za pořadatele Diskusního slovanského fóra, mobil +420 608 420 584, e-mail info@slovanskakosile.cz

DSCF7639 panelova diskuze

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Sněmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.