Žijeme v systému řízeném Temnotou?

Bylo již hodně napsáno o naší společnosti, a to jak z pera novinářů, publicistů, tak i zastánců alternativních médií. Vždy, když si tyto články čtu, připadají mi bez dostatečných souvislostí. Tedy bez dostatečného pochopení, v jakém společenském systému nyní žijeme a zda předchozí národy žily v jiném – tedy ve spravedlivějším uspořádání společnosti.

Pokusím se napsat úsporný článek, a pokud čtenáře zaujmu, je možné si málo známe informace dohledat na odkazech na konci článku. Nejprve k samotnému nadpisu „Žijeme v systému řízeném Temnotou?“ – ano, z pohledu vývoje člověka, jeho Duše a Ducha to nyní takto vypadá.

Je potřeba vystoupit z úzce zaměřeného materialistického názoru nebo záměrných křesťanských dogmat a vnímat člověka jako mnohorozměrnou bytost, jehož jedna složka je hmotné tělo. Zjednodušíme další popis na dalším uvážení přítomnosti lidské Duše a Ducha. Duše je naše jedinečnost, osobní pravá identita a je věčná. Duch představuje základní vesmírné zákony a poznání podstaty Stvoření veškerenstva a sebe samého.

Proto jsou pro vývoj jakékoliv Bytosti možné dva základní směry a pohyby. Buď se rozvíjí naše Duše a Duch, konáme v souladu se svým Svědomím, univerzálními zákony Stvoření, pak se navyšuje naše moudrost, zkušenost a konání dobra – a přibližujeme se blíže ke Stvořiteli, univerzální tvořivé síle. Pokud naši vůli směřujeme na ubližování jiným, život na úkor jiných a svého okolí, a naše Bytí se zatěžuje zlými skutky, pak klesáme po ose vývoje směrem dolů. Tedy do bytí a úrovní stále strastiplnějších, s menší přítomností opravdového Lidství – Lásky, Moudrosti, odpovědnosti. Přestáváme mít přímé napojení na Univerzální sílu (božství), a energii je možné získávat pouze na způsobování utrpení jiným bytostem a upírském čerpání z jejich osobní energie.

Rozdíl mezi CIVILIZACÍ a KULTUROU

Abychom se účinně alespoň trochu odstřihli od obecně zavedeného myšlení uvnitř „současného vězení“, jež zavedla Temnota, je potřeba znát původní a klíčový význam slov. Pro pomoc s rozklíčováním je potřeba překonat i obecně zavedený blud o mladých dějinách slovanských národů, jejich kultury a jazyka.

Pokud bychom zůstávali v myšlenkovém poli stávajícího myšlení, byli bychom stále uvězněni uvnitř vězení, jež je součástí současného Temného systému, a naděje na osvobození by byla mizivá.

Lze dohledat, že prapísmo Slovanů je doloženo nejméně u kultury Vinča z období 5700 až 4400 př.n.l., jež se rozkládala ve střední a jihovýchodní Evropě. I navazující kultury Tripolská, Venetská a Lužická (popelnicových polí) jsou „podezřele“ slovanské – podobný způsob odívání, zvyků, obřadů, zdobení ornamenty Svastiky a znaky prvního písma.

Podle rozboru starého slovanského slova KULTURA dojdeme ke dvěma kořenům a to:

  • KULT – Důsledně uvědoměle postupovat podle svých vědomostí a duchovního poznání, zaručujícího harmonický život ve Vesmíru, Zemi a v životě lidí.
  • URA – Prvotní radost, tvořivé Světlo bytostí ve Světle.

Zjednodušeně jde o život v jednotě všeho, tedy RODU i PŘÍRODY.

Pokud bychom se nazývali CIVLIZACÍ, pak bohužel výrazně snížíme duchovní úroveň společnosti, jež s KULTUROU už nemá nic společného, a budeme mluvit o společnosti založené na zcela jiném základu. Slovo se dá rozdělit do pěti kořenů CI – VILI – ZA – CI – JA a zjednodušeně jde o „rozdělení Prvopočáteční energie“. Přesněji řečeno přerozdělování energie ve prospěch parazitického uspořádání světa. A v porozumění Slovanů jde o oddělení RODU od PŘÍRODY, tedy Rodu od rodové paměti Předků, od svých Bohů a jimi dané Moudrosti.

Podobně lze udělat rozbor dalších slov, a zejména u slov DĚJINY, HISTORIE, POLITIKA, ZÁKON a DEMOKRACIE. Byli bychom překvapeni jejich původními významy. Pro většinu lidí by to znamenalo zcela přehodnotit používání těchto slov a konečně bychom je používali správně. Kromě toho bychom mnohem lépe chápali princip fungování současného parazitického systému – státu a tzv. demokracie – svoboda pouze pro úzkou elitu bohatých, ovládající „svou mocí“ nesvobodnou a chudou většinu.

zajimave_clanky - západní a východní společnost

Jak jsem na začátku slíbil, článek bude kratší a zejména vyzývající k dalšímu osobnímu bádání. Takže co mělo být ze slovanských dějin provždy ztraceno? V návaznosti na téma našeho článku jde o ztrátu původního spravedlivého zřízení společnosti.

Začneme s Državou, což je „Život v takovém zřízení, které stojí na dodržování (Dŕžavě – držení – dodržování) života v harmonii s Přírodou, na dodržování Přikázání (ctít své Bohy a Předky podle Slovansko-Árijských Véd) a žít podle Svědomí (což znamená – světlé vědomí; cítit odpovědnost vůči společnosti)“.

Uplatňovalo se Kopné právo, které je odvozeno od slova Kopa, což znamená jednotné společenství občin sdílející společný úděl existenční i duchovní. Kopné právo vyjadřuje uskutečnění jednotné vůle celku, celé kopy prostřednictvím voleného zástupce, který musel být schválen všemi váženými muži rodu (Kopný muž).

Právo volit – KOPNÝ MUŽ, neměli všichni příslušníci občiny, nýbrž pouze vážení muži takového společenství. Tedy pouze ten, kdo byl skutečný hospodář, a který měl na paměti blaho celého rodu a vlastní rodiny. Dokázal plně v souladu se Svědomým převzít odpovědnost za životní prostor, který spravoval, nikoliv na rozdíl od západního myšlení tento prostor nevlastnil. A všichni v jeho okolí to věděli.

Lze vytušit, že naši Předci žili ve zcela jiném VĚDOMÍ, PARADIGMATU, než my v současnosti. Je to obtížně představitelné pro náš současný rozum, naformátovaný jak vzděláním, tak pseudospolečenskými normami, které pocházejí od CIVILIZACE a Temného projektu na postupné ovládnutí lidstva a osobního života jedince. Slované POLITIKU (ve významu „mnoha pohybů naráz, jež tříští a rozkládá jednotu všeho“) znali, a právě proto ji nedělali!

DOKUMENT O PŘEFORMÁTOVÁNÍ EVROPY V PLNĚ TOTALITNÍ SYSTÉM – SLOVANÉ V NĚM NEMAJÍ MÍSTO, NEBOŤ VE SVÝCH GENECH JSOU NAPOJENI NA JINÝ A TO SVĚTELNÝ SYSTÉM, A NE TEMNÝ ČI TOTALITNÍ.

– – –

Slovanům byl vždy blízký pojem Svědomí, život v Harmonii s okolím, úcta k Předkům a Bohům svým, spravovali své veřejné záležitosti bez vlivu parazitických systémů, skupin a jedinců. Západní civilizace je pyramidový systém moci a žije na úkor těch, kteří jsou schopni Tvoření a tím pádem hodnoty vytvářejí.

Původně Slované žili ve svobodných Državách, podle Kopného práva a své záležitosti řešili na Veči (sněmu). Nikdy odpovědnost za své životy, svůj Rod, rodnou Zemi, potomky a budoucnost, neodevzdávali do cizích rukou. Toto vše – tak drahé Slovanům – nám postupně systém Západní civilizace odcizuje, likviduje a odnímá.

My jako potomci Slovanů, svých Předků a našich Bohů, se máme znovu uvědomit a osvobodit. Bylo by naivní hledat řešení v rámci Západní civilizace – ono tam jednoduše není. Řešení a vedení musíme hledat uvnitř naši vlastní původní slovanské tradice a kultury – tedy té předkřesťanské.

Je potřeba rozšířit informace o skutečných dějinách našich slovanských Předků, a teprve na nich je možné lépe porozumět současné společnosti – na jakých principech je postavena. Pak seznáme, že opravdu naplňuje to, co je jejím základem. Pokud dáváme přednost svému vývoji na úrovni Duše a Ducha ke Světlu a Univerzální moudrosti, budeme muset přehodnotit používání významu slov. Je potřeba se více seznámit s naší slavnou slovanskou minulostí a budovat nový společenský systém na jiných základech, než současných. Zejména pod správným názvem (viz význam slov) a zcela mimo pravomoce a dosah stávajícího Temného systému.

Ing. Mojmír Mišun
Původní kultura, zvyky a obřady Slovanů
Šíření slovanství a národní identity
www.slovanskakosile.cz

Další odkazy pro studium

  • www.veraoveckova.cz
  • www.slovanskakultura.cz
  • www.tartaria.sk
  • www.slavica.sk
  • www.ved.sk
  • www.slobodnyvysielac.sk/relacie/rodna-cesta
  • www.gnostica.cz
Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Zajímavé články (menu) se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.