Modrý jód je nejkvalitnější antibiotikum a je před lidmi zatajované

modry jod

Recept na 250 ml modrého jódu

250 ml vody, 1 čajová lžička bramborového škrobu, 1/6 čajové lžičky suché kyseliny citrónové, 1/2 čajové lžičky cukru (řepný nebo křtinový), 1 čajová lžička jódové tinktury (jodová tinktura je lihový roztok jodu obsahující 6,5 % volného jodu a 2,5 % jodidu draselného (KI) v 95 % ethanolu).

V dnešní době nenajdete na pultech lékáren původní jódovou tinkturu, ale bohužel různé její náhražky (Jodovaný povidon, Jodglycerin, Betadine, Braunol, v Česku Jodisol a řada dalších). Ty se nedají použít, pokud není jejich složení podle původního předpisu: lihový roztok jodu obsahující 6,5 % volného jodu a 2,5 % jodidu draselného (KI) v 95 % ethanolu.
Nejbližší možností je sehnat si přes důvěryhodný eshop tzv. Lugolův roztok obsahující 1,0 % volného jodu a 2,5 % jodidu draselného (zvyšující rozpustnost volného jodu) ve vodě. Protože obsahuje méně jódu, je potřeba v tomto případě použít cca 3 čajové lžičky Lugolova roztoku.

Vodu rozdělíme na 150 ml, kterou začneme vařit a na 100 ml, kterou jen zahřejeme a dobře v ní rozpustíme škrob, kyselinu citrónovou a cukr. Obojí smícháme a dobře povaříme celou směs 3 až 5 minut. Necháme zchladnout a nalijeme pak do skleněné nádoby. A tento základ musí úplně vychladnout, bude mléčný. Nakonec přidat 1 čajovou lžičku jódové tinktury a smíchat – z hnědé barvy se roztok změní na modrý.

V ledničce roztok vydrží až 20 dnů. Pokud se skladováním vytvoří tmavomodré shluky (sraženiny), roztok začne být toxický a už se nepije (nepoužívá).

Používání a dávkování

Před používáním se kontroluje alergická reakce na jód: na zápěstí se tampónkem nakreslí kříž, mřížku. Pokud kůže po 1 hodině zčervená, je člověka na jód alergický. Pokud se barva vstřebá, není člověk alergický na jód.

Dávkování: 3 x denně 2 lžičky pro dospělého člověka.
Třetí den je dávka 3 x denně 3 až 4 lžičky.
Doba užívání je 5 dnů. Zopakovat užívání je možno preventivně 3x až 4x v roce.

Nesmí se současně užívat koloid stříbra a zlata. Nemůžete kombinovat modrý jód s užíváním tyroxinu, což je hormon štítné žlázy.
~~~
Škrob v těle funguje jako sběrač toxinů. Modrý jód zabíjí okamžitě všechny viry, všechny baktérie, které nemají být v těle, parazity, stahuje na sebe všechny nepotřebné těžké kovy (detoxikace), vyrovnává krevní tlak, opravuje cévy (velmi dobré po mozkové a srdečním infarktu), podporuje krvotvorbu v kostní dřeni. Uzdravuje kosti, vlasy, jizvy, regeneruje oči, léčí mozek, čistí mezibuněčný prostor, podporuje paměť. Jód je doslova minerál, dávající dlouhý život a nesmrtelnost, pomáhá v krevním řečišti vytvářet rovnoměrné rozptýlení červených krvinek, a zabraňuje jejich nežádanému shlukování.

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Zajímavé články (menu) se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.