25. valašský mikulášský jarmek (2.–4. 12. 2016, Valašské Klobouky)

Čas po čertech rychle letí, jarmek slaví čtvrtstoletí

V sobotu 3. prosince se uskuteční ve Valašských Kloboukách na Zlínsku jubilejní 25. ročník Valašského mikulášského jarmeku. Připraveny budou ukázky starodávných řemesel, podívaná na lidové zvyky patřící k adventu, vynikající valašské dobroty kyselicí počínaje a rožněným jehněčím konče.

Cílem akce je posílení kulturní identity jižního Valašska, podpora místních producentů, výrobců a řemeslníků, udržování lidových tradic a zvyků a zprostředkování radosti a krásných zážitků všem návštěvníkům!

Určitě  potěší při poslechu muziky a soubory, rozveselí mikulášskou obchůzkou s průvodem čertovských družin a přichystá i mnoho dalších milých setkání.

O Valašském mikulášském jarmeku se mohou lidé z blízka i daleka těšit na řemeslný trh s bohatou nabídkou regionálních a rukodělných produktů, ukázky starodávných tradic, oživení dávných adventních a zimních zvyků a obyčejů, výstavu krajových odrůd ovoce, ochutnávku typických valašských pochoutek nebo zážitek z vystoupení folklorních souborů a muzik.

Návštěvníci se při procházce jarmekem určitě nevyhnou tradičním čertovským družinám z různých koutů Valašska a jestli budou mít štěstí, podělí je milou drobností i samotný Mikuláš.

Více na: www.jarmek.cz

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality odjinud. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.