Stretnutie Slovanov Slovenska 7525 (21.5.2017, Jankov Vŕšok)

Součástí naší původní kultury jsou sněmy, rokování a Veče. V těchto shromáždění jsme rokovali o našich záležitostech, probírali možnosti řešení a nakonec – se jednohlasně usnášeli. To byl pouze náš slovanský způsob správy našich záležitostí. Je velmi rozdílný od západní civilizace, který rozhoduje pouze ve prospěch tzv. většiny nebo elitářky nadřazené menšiny.

Slované, veřejně činní jednotlivci, skupiny a zástupci skupin a sdružení, se opět setkávají ve svém vlastním systému. Opět navazujeme na tradici svých Předků a védskou tradici. Je potřeba se sjednotit pod Slovanskou vzájemností a skrze naše sněmy opět rozhodovat o naší budoucnosti.

Součástí tohoto bylo i „Stretnutie Slovanov Slovenska“ 21.května 2017 na Jankovu Vršku. Za Valašsko se setkání účastnili pořadatelé a účinkující ze Slovanského sněmu na Valašsku, pořádaného 25.března 2017.

Toto setkání navazuje na několik setkání na Slovensku z minulých let a jeho snahou je pochopit stávající nejednotnost Slovanů, najít společné body a témata, a též způsob setkání a hlasování, které by začlenily co nejvíce slovansky zaměřených skupinek po celém Slovensku.

Bylo odhlasováno, že se chceme opět setkávat a budovat Slovanskou vzájemnost. Pro způsob rozhodování a hlasování bylo zvoleno Kopné právo. Vložené video je krátkou připomínkou tohoto setkání:

V rámci projednávání předkládaných témat a společného hlasování byla sestavena společná výzva, která byla jednohlasně přijata:

VÝZVA Z JANKOVHO VŔŠKU

My, účastníci pracovného stretnutia Slovanov na Jankovom vŕšku, v duchu odkazu nášho veľkého rodáka Velislava Ludevíta Štúra, vyzývame všetkých ľudí dobrej vôle, ktorí v sebe cítia silu slovanského ducha, aby sa pripojili k našim aktivitám a podporili šírenie myšlienky Slovanskej vzájomnosti a spolupatričnosti. Spojme sily a oživme naše tradicie, kultúru a myšlienky predkov.

Každý, čo sa cíti byť Slovanom, Slovienom alebo Slavianom pripoj sa k nám a spoločne vytvorme svetlú budúcnosť pre našich potomkov.

Spoločné korene, spoločná budúcnosť!

Na Jankovom vŕšku dňa 21. mája 2017

Miloš Zverina, Eduard Sabo, Vladimír Oslej, Vladimír Bušík, Michaela Žilková, Alexandra Sabová, Jozef Jezerčák, Mojmír Mišún, Dana Novosadová, Jozef Novosad, Endrych Jozef, Jakub Mísek, Ivan Ružička, Dalimil Lazan, Andrea Lazanová, Rudy Jurenka, Matej Tomík, Alena Zverinová, Alena Zverinová ml., Adam Raksányi, Milan Drienovský, Boris Nátny, Matúš Molčan, Anna Šatarová, Ivan Cupan a Jozef Chalupčík.

VYZVA Z JANKOVHO VRSKU (21.5.2017, fotka u pamatniku)

VYZVA Z JANKOVHO VRSKU (21.5.2017, text vyzvy)

Též bylo předjednáno, že se další pracovní setkání opět uskuteční a bude řešeno zastřešení těchto setkání Slovanů, a též příprava výborů, které by se zabývaly přípravou a řešením stanovených oblastí a úkolů.

Svolavatel setkání na Jankovom Vršku byla SLAVICA o.z. (www.slavica.sk).

Pokud si přejete do setkávání Slovanů zapojit, můžete se obrátit na náš kontakt tohoto webu.

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality odjinud, Sněmy se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.