NewsPunch: Brazilská armáda prohlásila Bolsonara ‚nejvyšším velitelem Brazílie‘ a vojáci popravují zrádné činitele Lula da Silvy

Celý článek na https://cz24.news

BRAZÍLIE: Brazilské ozbrojené síly vyhlásily Bolsonara nejvyšším vůdcem Brazílie.

Brazilské ozbrojené síly prohlásily, že Jair Bolsonaro zůstane „nejvyšším velitelem Brazílie“ a pokračují v popravách „zrádných“ činitelů Lula da Silvy. K tomuto oznámení dochází poté, co se Brazilská vojska přidala na stranu Brazilského lidu a Bolsonara prohlásila za ‚skutečného prezidenta Brazílie‘, když se objevily důkazy o zmanipulovaných volbách.

„Jsem nejvyšším velitelem ozbrojených sil,“ řekl Bolsonaro tisícům Brazilců obklopujících prezidentský palác Alvorada. „Ozbrojené síly jsou poslední překážkou socialismu. Jsem si jist, že jsou jednotné. Ty ctí loajalitu k lidu a respektují Ústavu. A zodpovídají za naši svobodu,“ řekl Bolsonaro davu.

„Na rozdíl od lidu jiných zemí, my zvítězíme,“ řekl s dodatkem, „nic není ztraceno.“

Infowars.com referuje: K tomuto projevu k příznivcům dochází po týdnech protestů, jelikož Brazilci zpochybňovali jejich ukradené volby, když podle pochybných výsledků to vypadalo na volební vítězství socialistického prezidenta Luiz Inacio Lula da Silva.

K tomu také dochází poté, co Armáda v neobvyklém kroku vpadla do favelas v Rio de Janeiro a zabila vrcholné vůdce Comando Vermelho (Rudého komanda), tj. drogového kartelu, jenž podporoval Silvu, který byl v minulosti odsouzen a vězněn za praní peněz a korupci.

Vojáci také odmítly vyloučit jako možný důvod za Lulovým vítězstvím „možný podvod“.

Bolsonaro Lulovo údajné těsné vítězství v říjnových volbách vzhledem ke zprávám o hlasovacích anomáliích ve státech kontrolovaných kartelem neuznal.

Brazilský národní volební úřad má volby certifikovat v pondělí.

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality odjinud se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.