Prof. ing. Peter Staněk, CSc. – Probíhající terraformace povrchu planety

Probíhá terraformace povrchu planety (sucho, povodně, extrémní teploty, hurikány, tání ledovců atd.), díky tomu dojde k zásadním změnám podmínek pro život na planetě, kolik máme času? Tento proces bude probíhat v budoucích 5 -10 letech a my jsme vnitřně nejednotní a hádáme se. Faktor času a sjednocení je pro nás z tohoto pohledu klíčový. Nevyřeší to za nás Brusel, ale musíme to vyřešit my.

V čem je problém přechodového období? Je to v neudržitelnosti architektury společnosti, sociálních struktur se současně kumuluje s obrovskými změnami přírodního prostředí. Když se podíváme na katastrofy, které probíhají v těchto měsících vidíme zvláštní obraz, Londýn Paříž jsou pod vodou, Bogota pod vodou, některé provincie Číny mají největší záplavy za posledních 100 roků (pozn. také sucho v údolí Pádu, Rýnu a Rhony, vylézají hladové kameny na Labi).
Současně v té jisté době máte oblasti Číny, kde je obrovské sucho a musí vypínat elektrárny, protože nemají vodu na chlazení. Na jedné straně dochází k obrovským záplavám a na druhé straně dochází ke kumulaci obrovského sucha a teploty. V některých částech Evropy je největší sucho za posledních 500 roků. Nejsou to dočasné změny, ale procházíme terraformací planety a to znamená, že v budoucích 5-10 letech se 20-25 % povrchu planety stane nevhodných pro život a současně vznikne 10-15 % povrchu, který bude vhodný pro život.

Musíme počítat s tím, že všechny výzkumy, které se zabývali strukturou zemského jádra ukázali obrovskou úlohu Ringwooditu a jeho schopnost vázat vodu, eruptivní uvolňování na povrchu vody, mizení vody z povrchu a přerozdělování vody na povrchu planety. To znamená, že objem vody na planetě je konstantní, mění se jeho skupenství a jeho teritoriální rozložení. V důsledku toho se nemůžeme divit obrovským záplavám, které jsou ve Francii, Británii a Německu, nemůžeme se divit obrovským klimatickým extrémům, které vedou ke krupobitím poškozují množství lidských sídel a nemůžeme se divit ani tomu, že např. na Americké středozápadě se začíná objevovat znovu katastrofické sucho třicátých let. Z toho vyplývá skutečnost, že lidstvo zaměřené na své vlastní problémy a řeší vlastní velikost si vůbec neuvědomuje, že mění podmínky ve kterých lidstvo žije (pozn. efekt vaření žáby).

Ale všichni decentně mlčí o třetím fenoménu, a tím je změna přírodního prostředí, terraformace přírodního prostředí, která probíhá za A podstatně rychleji, než si kdokoliv z klimatických panelů myslel, a za B podstatně systematičtěji. A zatřetí, i když to neradi klimatologové hlavně z Greenpeace slyší: Problémem není oxid uhličitý, problémem je obrovský komplex změn parametrů přírodního prostředí, které vyúsťují do toho, co definoval jeden mezinárodní projekt a studie, že v příštích deseti letech se 20 až 25 procent povrchu planety stane nevhodnými pro život, a vznikne 10 až 12 procent nových území pro život. A jediný problém je v tom, že na území, které nebude vhodné pro život, žije 1,8 miliardy lidí.

Položte si jednu drobnou otázku: Proč to všechno se urychluje? Proč to spěchá? Dokonce i elity, které tento proces řídí, nebo si myslí, že ho řídí, spěchají. Znají něco, co my ostatní neznáme a to, že přírodní terraformace planety bude probíhat velmi rychle, a zásadním způsobem změní svět kolem nás. A rok 2023 bude nejen prvním – už bude součástí terraformace planety, světa i společnosti. Ale na nás bude záviset, zda – vy jste se ptala na přežití – chceme přežít s boulemi, ale přežít, nebo nechceme boule, a nepřežijeme. A to jsou ty zbytečné oběti.

Planeta Země dává najevo svoji nespokojenost . I na ni tlačí to, co probíhá v noosféře. Začíná se aktivovat ve zvýšené míře pásmo sopek, počasí má veliké výkyvy, zemské póly driftují na svá nová místa určení, je předpokládaná Velká terraformace povrchu planety.
Aby toho nebylo málo, tak se přidává i činnost vesmíru, který si na Nás řádně posvítí, při slunečním maximu.

Velká část Španělska, Portugalska, Itálie se změní na neobyvatelnou step a savanu. V ČR bude suchem nejvíce ohrožen Moravský úval a Středočeská kotlina.
Tuto studii vypracoval mezinárodní tým odborníků, a byla publikována v půlce roku 2021. Byli tam Kanaďané, Francouzi, Angličané, Američané, Němci. A těchto studií máme více. Například existuje studie, kterou si objednala Evropská unie a která se zabývá vysycháním evropského teritoria, je stará čtyři roky a přesně identifikuje, které oblasti se změní na savanu nebo na step. A nebude to pouze jižní část Itálie, Řecko, nebo Turecko, ale bude to i velká část území Španělska, Portugalska a tak dále. A znamená to, že například v České republice bude suchem nejvíce ohrožen Moravský úval a Středočeská kotlina, protože zásoby hlubinných vod v Želivce vydrží pro Prahu maximálně 20 let.

~~~

Zdroj: uveřejněné video a články ing. Petera Staňka

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Zajímavé články (menu) se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.