Výsledky slovenských voleb: Slováci rozhodli, zvolili Fica

Ve slovenských volbách zvítězila strana Směr-SD expremiéra Roberta Fica. Formace Progresivní Slovensko tak nepotvrdila odhady agentur ani exit polly, které ji pasovaly na vítěze hlasování, ale nakonec skončila druhá. Peter Pellegrini, jehož Hlas-SD skončil na třetím místě, už Ficovi blahopřál a nabídl se jako partner k jednání o koalici.

vysledky slovenskych voleb 2023

Směr-SD jako jasný vítěz voleb získal podle předběžných výsledků 23, 6 procenta hlasů před PS (16,05 procenta) a Hlasem (15,33 procenta).

Pellegrini, který už Ficovi k pravděpodobnému volebnímu vítězství gratuloval, se nabídl jako případný partner k jednání o sestavení vládní koalice. „Bude logické, pokud Fico jako první osloví k jednání o vládě naši stranu,“ řekl.

Do parlamentu se dostane také koalice OLaNO a přátelé (přes devět procent), Křesťanskodemokratické hnutí (přes sedm procent), Slovenská národní strana (téměř šest procent) a Svoboda a Solidarita (5,80 procenta). Hranici pěti procent ale zřejmě nepokoří hnutí Republika (4,9 procenta).

Volební účast zatím dosahuje téměř 67,4 procenta, což je nejvíce od roku 2002.

vysledky slovenskych voleb 2023 - pocet kresel

~~~

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/volby-slovensko-vysledky-scitani-online-40445223

 

Úryvek z webu Aeronet: V sobotu po 22:45 se Evropa zbláznila stejně jako večer 23. června 2016 a začala šířit exit poll z americké televize na Slovensku jako “hotový výsledek voleb”

Nedozvíme se, komu stálo za to uveřejnit na Slovensku očividně chybný průzkum způsobem, že západní média v sobotu před půlnocí psala o hotovém výsledku na Slovensku, že liberálové z Progresivního Slovenska porazili proruského populistu, myšleno tedy Roberta Fica a jeho SMER.

Ještě ráno v neděli visely na serverech západních agentur a zpravodajských serverů obrázky s grafy z televize Markíza, tedy grafy s Progresivním Slovenskem na prvním místě se ziskem 23,5% hlasů a SMER 21,9% se třetím Hlasem a jeho 12,2%. Bylo neuvěřitelné, co se začalo dít po 22:45 v sobotu večer. Všechny západní agentury jako na povel začaly šířit narativ, že Robert Fico prohrál volby a nebude sestavovat vládu.

Exit polly slovenskych televizi mylne favorizovaly PS

Přitom šlo o pouhý exit poll a od skandálu s Brexitem a chybným exit pollem uběhlo teprve 7 let. Západní média ale spustila narativ, že je hotovo. Ten průzkum přitom od sebe odděloval Šimečku a Fica jen o necelá 2% a pořadí se snadno mohlo změnit, a to se i stalo. Proč ale západní média na tento exit poll naletěla? Je pro to jediné vysvětlení: Dostali za to šíření zaplaceno, aby převzali informaci a šířili ji jako finální a rozhodnutou. Anebo to dostali příkazem, aby to udělali jako pracovní úkol bez úplaty. Tedy alespoň od soboty večer do druhého dne ráno. Jako v Británii před 7 lety. Pokud jsou média pod kontrolou amerických tajných služeb a mají zaplaceno a za úkol šířit určené informace, a to jakkoliv a bez ohledu na realitu a důsledky, potom se to vysvětluje.

Média musela ten exit poll převzít a musela ho slepě šířit a vydávat za finální a hotový. Potom varování ruské rozvědky naprosto dokonale zapadá do obrazu. Když dostanete za úkol něco šířit, musíte to udělat. Bez ohledu na to, jak to bude ráno doopravdy. Nejde o to, že se exit poll mýlil ve výsledku mezi prvním a druhým.

Problém je v tom, jak servilně veškerá média kolektivního západu šířila narativ o tom, že byla zažehnána výhra proruského Fica. To je přesně ten smoking gun, který ukazuje na CiPSO operaci od začátku do konce. Ta neprofesionalita médií byla totiž do očí bijící. Žádný seriózní server by na základě exit pollu nenapsal to, co okolo půlnoci psala většina západních médi. Musíme si ale probrat ještě jednu konceptuální a hořkou piluli.

Celý původní článek: https://aeronet.news/robert-fico-vyhral-slovenske-volby-s-naskokem-pred-progresivnim-slovenskem-a-ma-sanci-k-sestaveni-vlady-slovensko-se-podle-ruske-rozvedky-svr-stalo-tercem-americke-cipso-dezinformacni-operace

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality odjinud se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.