Okupace ČSSR 1968. Otvírají se archívy: Rusko nás neokupovalo!

Tento článek je potřeba uvést několik fakty o samotném Sovětském svazu (rusky Советский Союз, Sovětskij Sojuz), s oficiálním názvem Svaz sovětských socialistických republik, zkráceně SSSR. Jeho vznik je spojen s Říjnovou revolucí v listopadu 1917, která vedla k pádu Ruského impéria a odstranění prozatímní vlády.
Poté, co bolševici zvítězili v občanské válce, byl v prosinci 1922 založen Sovětský svaz sdružující Ruskou sovětskou federativní socialistickou republiku, Ukrajinskou, Běloruskou sovětskou socialistickou republiku a Zakavkazskou federativní socialistickou republiku. V následujících letech byly vytvořeny další sovětské republiky ve Střední Asii. Od roku 1956 se počet svazových republik ustálil na 15, a to až do roku 1991, kdy se SSSR rozpadlo.

Okupace ČSSR 1968. Moc zajímavá informace, která se po léta skrývala a sváděla se na Rusy. Ono samotné vedení SSSR Rusy není tak jednoznačné. Je samozřejmě rozdíl, kdo tam vládl. Po Carech Rus byl Lenin, pak až Černěnko, poté Rus Jelcin, který to tam ekonomicky pořádně podělal a pak to zbylo na Rusy z Leningradu, Putina a Medveděva. Gruzínec Stalin, Ukrajinec Brežněv, skoro Ukrajinec Chruščov, skoro Gruzínec Andropov, skoro Ukrajinsko-Gruzinec Gorbačov nebyli čistí Rusové a měli pomíchané předky nebo žili s manželkami druhých států, což mělo zřejmě vliv na jejich rozhodování jako když např. Chruščov dal Krym Ukrajině a vidíme, co je z toho dnes, po tolika letech, za problém. Ostatní je možno, jak již uvádím ve zprávě, vyhledat a nebudeme to dále proto rozvádět.

Zajímavá informace!

Toto jsou velmi zajímavá fakta a jdou velmi dobře zjistit

Okupace Československa Rusy v roce 1968? Ani náhodou! O situaci v Československu v dubnu 1968 jednalo politbyro KS SSSR ve složení: 7 Ukrajinců (včetně L. I. Brežněva), 1 Bělorus, 1 Litevec, 1 Kirgyz, 1 Kazach a jen jeden Rus. Když po vášnivé diskuzi došlo k hlasování o intervenci do ČSSR, tak intervence zvítězila v poměru 10:2 (Litevec se zdržel a Rus byl proti!!). Do Československa byly dne 21. srpna poslány dvě sovětské armády, a to 1. ukrajinský sbor složený výhradně z Ukrajinců a 1. záložní uralský sbor, kde bylo téměř výhradní zastoupení zauralských národností. V první vlně do Československa přišlo celkově 63 Rusů!, z toho bylo 42 armádních žurnalistů!! Až v roce 1970 se začal záložní sbor stahovat zpět do SSSR a 1.ukrajinský front začal být nahrazován nově vzniklým 3. sborem, jemuž se přezdívalo zahraniční, a v něm pak už byla většina Rusů, kteří s rokem 1968 neměli nic společného.

Ve své podstatě okupace Československa byla ukrajinskou záležitostí!!!

Takže si to dej dohromady s tím, co se dneska odehrává na Ukrajině.

Tak se mějte hezky. Jó hold dějiny válek nepřevrátíš

Více zde: https://www.mikan.cz/news/okupace-cssr-1968-otviraji-se-archivy1

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality odjinud se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.